首页 - 网校 - 万必威注册 - 美好明天 - 直播 - 导航 -
必威体育betwayAPP下载吧提供“2017职称英语《理工类》阅读理解习题及答案”,以供考生参考,更多内容请关注必威体育betwayAPP下载吧职称英语必威体育betwayAPP下载网,或搜索“必威体育betwayAPP下载吧职称英语”微信。

  >>>2017职称英语《理工类》阅读理解习题及答案汇总

  Storms Sink Ships

  Rescuers have found the bodies of over 130 people killed in two ferry disasters in Bangladesh.

  The accidents happened during a storm that hit the country on April 21. Hundreds more are missing or feared dead.

  The two ferries sank in different rivers near the capital city of Dhakfi as strong winds and rain hit the South Asian country.

  The government has since banned all ferries and other boats from traveling at night during the April-May stormy season.

  One of the ferries, MV Mitali, was carrying far more people than it was supposed to. About400 passengers fitted into a space made for just 300, police said. The second ferry carried about 100 passengers.

  "The number of deaths is certain to rise," said an official in charge of the rescue work. "No one really knows how many people were on board of the ferry or how many of them survived."

  Ferries in Bangladesh don't always keep passenger lists, making it difficult to determine the exact number of people on board.

  Besides the ferry accidents, at least 40 people were killed and 400 injured by lightning strikes,falling houses and trees and the sinking of small boats. Storms are common this time of year in Bangladesh, as are boating accidents. Ferry disasters take away hundreds of lives every year in a nation of 130 million people. Officials blame these river accidents on a lack of safety measures, too many passengers in boats and not enough checks on weather conditions.

  Ferries are a common means of transport in Bangladesh. It is a country covered by about 230 rivers. Some 20,000 ferries use the nation's waterways every year. And many of them are dangerously overcrowded.

  Since 1977, more than 3,000 people have died in some 260 boating accidents.

  1.How many people have been found dead in the two ferry disasters?

  A. Over 130.

  B. At least 40.

  C. About 400.

  D. Over 3,000.

  2.The two ferry disasters occurred __________.

  A. at noon

  B. in the morning

  C. at night

  D. in the afternoon

  3.How many passengers was MV Mitali designed to carry?

  A.500.

  B.100.

  C.400.

  D.300.

  4.Officials attribute boating accident to __________.

  A. strong winds

  B. bad weather conditions

  C. the blockages of waterways

  D. the lack of safety measures

  5.Which of the following statements is NOT true of the two ferry disasters?

  A. They were overcrowded.

  B. They sank on April 21.

  C. The exact number of deaths could be easily determined.

  D. They sank somewhere near Dhaka.

  1.A。细节题。题干:在两次渡船失事中已发现多少人死了?第一段第一个句子提到“救援人员已经找到了在孟加拉国的两次渡船事故中的130多人的尸体”,所以答案为A。

  2.C。推理题。题干:这两次渡船失事发生在__________。文章中没有一个句子直接提供这方面的信息。但是第三段政府白此后禁止所有的渡船,其他船也只在四、五月的暴风季节夜航。

  3.D。细节题。题干:渡船MV Mimli的标准载客量是多少?利用题干关键词可以定位到第四段的第二句:把大约400名旅客装进了只能容纳300名旅客的空间。

  4.D。细节题。题干:官员们认为船只失事的原因是__________。利用题干关键词可以定位到倒数第三段,该段说到了船只失事是因为安全措施的缺乏。

  5.C。细节题。题干:下面有关这两次渡船失事的说法哪种是错的?利用题干关键词可以定位到第五段,由该段可知没有人真正知道当时有多少人在船上,也不知道有多少人还活着;第六段是这么说的:孟加拉国的渡船有时并不保留乘客名单,因此,想要确认船上确切人数很困难。

长按二维码关注即可获得职称英语证书
获取2017职称英语必威体育官方下载时间
获取2017职称英语必威体育官方下载条件
获取历年职称英语真题试卷
获取10页精华点题讲义

职称英语必威注册手机必威注册下载】丨微信搜索"必威体育betwayAPP下载吧职称英语"

职称英语QQ群

  相关推荐:

  2009-2016职称英语必威体育betwayAPP下载真题及答案|解析|估分|下载

  2017职称英语《理工类》阅读理解习题及答案汇总

  2017职称英语《理工B》完形填空模拟题及答案汇总

0
收藏该文章
0
收藏该文章
文章搜索
万必威注册小程序
万必威注册小程序
·章节视频 ·章节练习
·免费真题 ·模必威体育betwayAPP下载题
微信扫码,立即获取!
扫码免费使用
版权声明:如果职称英语必威体育betwayAPP下载网所转载内容不慎侵犯了您的权益,请与我们联系800@exam8.com,我们将会及时处理。如转载本职称英语必威体育betwayAPP下载网内容,请注明出处。
Copyright © 2004- 必威体育betwayAPP下载吧职称英语必威体育betwayAPP下载网 出版物经营许可证新出发京批字第直170033号 
中国科学院研究生院权威支持(北京)